Guslar Miljan Vujović među najboljima u Srbiji

Narodni guslar Miljan Vujović iz Vrbasa, predsednik KUD-a guslara „Vuk Mandušić“, osvojio je treće mesto na 25. Festivalu guslara Srbije, koji je održan proteklog vikenda u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu. Na festivalu je nastupilo 90 guslara iz svih krajeva zemlje, pred više od hiljadu gledalaca. Miljan Vujović zadovoljan je ostvarenim uspehom i kaže da mu je velika čast bila da nastupi u finalu ovog festivala.

„Zadovoljstvo mi je bilo da nastupam pred više od hiljadu ljubitelja i poštovalaca drevnog srpskog instrumenta, a izlazak na pobedničko postolje u ovako jakoj konkurenciji velika je satisfakcija kako za mene, tako i za društvo koje sam predstavljao“, rekao je Vujović.

Plasmanom među tri najbolja guslara Srbije, Vujović je obezbedio direktan plasman u polufinale Saveznog festivala najboljih guslara Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, koji se ove godine održava u Raškoj. Inače, na finalnoj večeri u beogradskom „Kolarcu“, nastupila i dva člana KUD-a guslara Njegoš iz Vrbasa, Miloš Laketić i Slobodan Bodonji, koji su izborili plasman među prvih dvadeset guslara.