Vrbaski Pokret socijalista „nastavlja kampanju“ i posle izbora

Bez obzira što su lokalni izbori održani pre puna dva meseca, u vrbaskom odboru Pokreta socijalista nisu raspustili izborni štab, jer kako naglašavaju, neće i ne žele da se odrode od svojih birača i stanovnika opštine Vrbas koji su im dali poverenje na izborima od gotovo 10%. Iako ne učestvuju u lokalnoj vlasti, kao stranka levičarske orijentacije, a da bi pokazali da stalno brinu o ljudima, nastaviće da se oglašavaju i organizuju akcije, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za medije.

„Smatramo da nije dobro da se ne oglašavamo posle izbora, posebno jer smo imali dobro organizovanu akciju u toku kampanje, deset dana pre izbora, koja je dovela do otvaranja Kancelarije za medicinsko veštačenje u Vrbasu, druge te vrste u Vojvodini. I sada planiramo da do kraja juna napravimo akciju vezanu za resor Ministrastva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje vodi predsednik naše partije Aleksandar Vulin“, otkriva Diana Milović šefica Izbornog štaba OO Pokreta socijalista Vrbas.

Ovo ministarstvo proglasilo je tekuću godinu Godinom međugeneracijske solidarnosti. Prema podacima koje je Milović iznela, u Srbiji 17% stanovništva čine stariji od 65 godina i po tome smo ubrojani u nastarije nacije na svetu. U 18 naselja u našoj zemlji nema nijednog žitelja mlađeg od 65 godina. U opštini Vrbas svaki šesti stanovnik stariji je od te dobi.

„Mislimo da nemamo pravo da zatvaramo oči pred jazom koji postoji među mlađom i starijom generacijom. Moramo naći polja na kojima one mogu sarađivati, jer iskustvo i mladost ne treba odvajati. Spremni smo da u celoj opštini razgovaramo sa građanima o tome kako i na koji način oni vide rešenje za prevazilaženje ovog jaza. Takođe, želimo da registrujemo šta mi kao partija, odgovorna za socijalnu politiku na pokrajinskom i republičkom nivou, možemo da učinimo po tom pitanju, iako nismo u lokalnoj vlasti. Sigurno će za građane naša pojava i štandovi biti iznenađenje, ali mi želimo da razbijemo stereotip da se o ljudima misli samo mesec ili dva pred izbore“, dodala je Diana Milović.