Poslednje pripreme za filmski festival u Ravnom Selu

Ravno Selo Film Festival sutra će biti otvoren svečanom ceremonijom koja će se od 20.30 održati na improvizovanoj sceni iza Doma kulture u centru Ravnog Sela. Prvi festival debitantskog filma će otvoriti predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović. Specijalni gosti će na svečanoj ceremoniji izvoditi muzičke numere iz poznatih filmova. Olivera Katarina će uz pratnju tamburaša iz Deronja otpevati „Đelem, đelem“ iz „Skupljača perja“, Bane Krstić iz „Garavog sokaka“ izvešće „Tango Argentino“ iz istoimenog filma, Tanja Banjanin numeru iz „Ciganske bajke“, uz trubače Ekrema Mamutovića, Lazar Ristovski će otpevati „Mesečinu“ iz filma „Podzemlje“, a svi zajedno izvešće „Pukni zoro“ iz filma „Montevideo, Bog te video“.

Utvrđen je i Program festivala. Na njega dolaze brojni gosti iz zemlje i regiona. Prvog festivalskog dana publici će se predstaviti Ivan Marinović, reditelj filma „Igla ispod praga“, crnogorskog kandidata za nagradu Oskar, zatim glumci Bogdan Diklić, Ljubomir Bandović, Nina Janković. Počasna gošća, Mirjana Karanović, pored predstavljanja svog rediteljskog prvenca „Dobra žena“ održaće i predavanje mladim ljudima zainteresovanim da se u budućnosti uplove u glumačke vode. Iz regiona u Ravno Selo dolaze Ines Tanović, rediteljka filma „Naša svakodnevna priča“, Katarina Zrinka Matijević, rediteljka filma „Trampolin“. Rade Šerbedžija će predstaviti film „Oslobođenje Skoplja“ i zatvoriti Ravno Selo Film Festival u ponedeljak, 26. juna.


Dodatno uređenje sela od strane JKP „Komunalac“ 

Ekipe Poslovne jedinice „Čistoća“ JKP „Komunalac“ poslednjih dana, pored redovnih aktivnosti, angažovane su i na uređenju centra Ravnog Sela, u sklopu priprema za održavanje Ravno Selo Film Festivala. Predsednik Saveta MZ Ravno Selo, Zarija Lazović, izuzetno je zadovoljan izgledom centra sela i zahvalio se ljudima koji su učinili napore da sve izgleda lepo i čisto.

„Pored centra,  radnici“ Komunalca“ pomogli su da sredimo sve značajnije tačke u selu da bi ljudi koji dođu na festival poneli lepe utiske o Ravnom Selu“, kazao je Lazović. 


Festival je nastao na inicijativu glumca i producenta Lazara Ristovskog da se obnovi ravnoselski Dom kulture koji je izgoreo prošle godine, ali i da se omladini iz ovog kraja približe filmska umetnost i filmski stvaraoci.

Ovo malo mesto u srcu Vojvodine od 24. do 26. juna biće mesto susreta filmskih profesionalaca i ljubitelja filmske umetnosti. U okviru glavnog programa Ravno Selo Film Festivala biće prikazano pet reprezentativnih debitantskih dugometražnih filmova iz regiona, a festival nudi i bogat prateći program.