Seoske kuće za interno raseljena lica

Opština Vrbas raspisala je javni poziv za dodelu seoskih kuća sa okućnicom za interno raseljena lica koja žive na teritoriji opštine Vrbas. Dodeljuje se pet kuća, a sredstva za kupovinu obezbedio je Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Prema rečima Danijele Ilić, članice Opštinskog veća, iznos koji se dodeljuje po porodici je 1,2 miliona dinara za kupovinu kuće i dodatnih 200.000 dinara za građevinski materijala za adaptaciju objekta, a konkurs je otvoren od 4. jula do 4. avgusta.

“Uz ovaj poziv, i Pokrajinski fond za pomoć izbeglim, prognanim i raseljenim licima je raspisao konkurs za dodelu kuća. U ovom slučaju dodeljuje se pomoć u iznosu od 7.000 evra, s tim što je korisnik u obavezi da u narednih 10 godina vrati 50% od dodeljenog iznosa. Ovaj konkurs je otvoren do 1. avgusta. Opština Vrbas čini sve da u saradnji sa institucijama koje se bave pitanjima izbeglih, prognanih i raseljenih lica, pomogne svim građanima iz ovih kategorija da reše svoje stambene probleme i ekonomski ih osnaži“, rekla je Danijela Ilić.