Humanitarna akcija u “fitnes parku“ – Pomoć porodici Makša

S ciljem da se novčano pomogne porodica Makša iz Vrbasa, koju je nedavno zadesila tragedija, održaće se humanitarna akcija u fitnes parku u naselju „4. juli“. Prema rečima Mirjane Koprivica, iz Udruženja građana ženskog centra „Horizont“, ideja je da se spoji sport i humanost.  

„Treba da pokažemo humanost na delu, saosećajnost sa našim sugrađanima, u ovom slučaju prema  porodici koju je zadesila velika tragedija. Moramo da pomažemo jedni drugima. Kao zajednica treba da promovišemo humanost, istrajnost, kao i zdrav način života, i otuda  ideja da spojimo sve te vrednosti kroz ovu akciju“, rekla je Koprivica.

Nedavno su u Vrbasu i naseljenim mestima napravljeni „fitnes parkovi“, tako da će zvanično kroz ovu akciju biti otvoreni, saopštili su iz JKP „Komunalac“.

„Akcija je zamišljena tako da profesionalci pokazuju vežbe na spravama u nedavno izgrađenom fitnes parku, i da promovišu zdrav način života. Uz to će posetioci, moći po simboličnim cenama da kupe roštilj i osvežavajuća pića. Drago mi je što u ovoj sportsko-humanitarnoj  akciji učestvuju, kao donatori mnoge privatne firme“, rekao je Igor Škundrić, izvršni direktor u JKP „Komunalac“.

Specijalni gosti na ovoj akciji koja će se održati u utorak, 18.jula sa početkom u 18 časova u „fitnes parku“ u naselju „4.juli“, biće grupa momaka koja se bavi „uličnim treningom“, koji su ovogodišnji pobednici tv emisije „Ja imam talenat“. Ovu humanitarnu akciju organizuju opština Vrbas, Ženski centar „Horizont“, JKP „Komunalac“ i Crveni krst Vrbas.