Ekolozi sanirali klupe u parku u centru grada

Volonteri Ekološkog pokreta Vrbasa izveli su akciju farbanja klupa u centru grada i tom prilikom sanirali devet klupa u parku i oko fontane. Akcija je deo kampanje koja je omogućena realizacijom Projekta „Osnaživanje odgovornosti i obaveza za bolju životnu sredinu“, koji se realizuje uz podršku programa CSOnnect, a sprovodi ga Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

„Ovom akcijom pojačali smo javne radove, koje od početka jula meseca izvodimo na široj teritoriji grada. Saniraju se info table, dečija igrališta, ružni grafiti sa javnih fasada, čiste se zelene površine… Vredni volonteri i pored velike vrućine, letnji raspust koriste za davanje ličnog doprinosa lepšem životnom ambijentu, a uspevaju i da se rashlade na lokalnim kupalištima! Uz malu organizaciju, vreme se korisno ispuni koktelom rada i druženja. To je svakako najbolji način da se mozak očisti od pritiska svakodnevnih obaveza, da se napune baterije za knjigu ili posao“, saopštavaju u Ekološkom pokretu Vrbasa.

Ovakve aktivnosti koriste se i za laganu edukaciju i informisanje volontera o tekućoj problematici organizacije, lokalnim problemima i viziji njihovog prevazilaženja. Aktivnost je podržana i od Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, lokalne samouprave, Industrija mesa „Karneks“ i JKP „Komunalac“, kao i od anonimnih darodavaca.