Intenzivno povezivanje opštine Vrbas sa samoupravama iz Mađarske

Gradonačelnici pet opština iz mađarskog okruga Baranja boravili su u poseti opštini Vrbas. Poseta ove grupe lokalnih funkcionera deo je dogovora koji su tokom avgusta sklopili Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, i Gelencsér Gábor, predsednik opštine Gedre, prilikom potpisivanja Sporazuma o bratimljenju.

Za goste iz Mađarske bila je organizovana poseta Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“, zgradi Kulturnog centra koja je u izgradnji, industrijskoj zoni ka Kuli, Velikom bačkom kanalu u delu Šlajza i Gradskom muzeju. Prisustvovali su i tradicionalnom druženju i takmičenju u kuvanju kotlića na terenima Sportskog udruženja „Vinogradi“, a za goste je bio upriličen i prijem kod predsednika opštine Vrbas Milana Glušca.

Tom prilkom, predsednik Glušac naznačio je da su gradonačelnicima iz Mađarske predstaviljeni privredni, turistički, obrazovni, kulturni, sportski i drugi potencijali opštine Vrbas, koji otvaraju prostor za saradnju sa samoupravama iz Mađarske jer one u ovdašnjoj administraciji prepoznaju mogućeg dobrog partnera.