Pokret i večna promenljivost svega – Izložba Vladimira Jočića

Likovna galerija Udruženja likovnih umetnika Vrbasa ugostila je izložbu slika akademskog slikara iz Beograda, Vladimira Jočića, nazvanu “Između radosti i tuge”. Ova postavka će likovnoj publici u “Našoj galeriji” biti dostupna do 15. septembra. U pitanju je druga samostalna izložba ovog autora, iza koga je veći broj kolektivnih izlaganja.

“U likovnom radu interesuje me čovek u pokretu, njegova figura, mentalno stanje, odnosno mentalna stanja koja su se našla u kovitlacu raznih suprotnosti, svetlosti i tame,radosti i straha, radosti i tuge. Zanima me sve ono zbog čega je čovek u večitom pokretu, pokretu koji treba da ga dovede do mesta smiraja jer svi mi tražimo taj smiraj i oslobađanje od stresa koji nas u svakodnevnom životu okružuje”, rekao je Jočić.

Ovaj likovni umetnik diplomirao je na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Koste Bunuševca koji za Jočića kaže da na njegovim “slikama vidimo lice koje se nalazi u vrtlogu sila, fenomena koji se zove život”, te da se ovaj stvaralac u slikarstvu “superiorno snalazi sa svojstvenom strašću velikog istraživača ljudskog duha i sudbine”.

Za ovu izložbu predsednica ULUV-a, Tamara Baranovski, smatra je da je neobična i fascinantna, baš kao i sam autorov izraz. “Zaista ne može da se prepozna granica između radosti i tuge u delu Vladimira Jočića. Delo privlači posmatrača i ostavlja ga zbunjenim, svaki posetilac će ovde preopazniti i nešto svoje i nešto drugačije i shvatiti ove radove na sebi svojstven način”, precizirala je Baranovski.