Doprinos većoj bezbednosti – Prezentovana knjiga o rukovanju pištoljima

Promocija knjige „Bezbedno rukovanje pištoljima i revolverima“ održana sinoć u Vrbasu, o kojoj su govorili njeni autori, profesori beogradske Vojne akademije Aca Ranđelović i Nenad Komazec, kao i Vlado Glođović, načelnik Policijske stanice Vrbas i Momo Pešić, predsednik Rezervnih vojnih starešina Vrbasa, potvrda je da se u Vrbasu prilično polaže na bezbednost.

Kako su se složili govornici na ovoj tribini, to je doprinos postizanju većeg stepena bezbednosti jer ova knjiga nije samo korisna studentima Vojne i Policijske akademije, ili onima koji se profesionalno bave obezbeđenjem, već i onima koji samo elementarno koriste oružje. Knjiga je posvećena i merama sprečavanja neželjenijh događaja koje može izazvati oružje.

„Ovom knjigom smo želeli da utičemo na svest i savest onih koji se bave zaštitom lica i imovine, njihovih instruktora, ali i fizičkih lica koja su u dodiru sa pištoljima i revolverima. Da skrenemo pažnju na važnosti poznavanja, rukovanja, čuvanja i održavanja ovog naoružanja“, rekao je prof. dr Aca Ranđelović.

Njegov kolega i koautor knjige, prof. dr Nenad Komazec, osvrnuo se posebno na pravne aspekte upotrebe pištolja i revolvera, naročito od strane službenika privatnog obezbeđenja kojih je sve više u sve većem broju ustanova i kompanija.  Organizatori promocije bili su Udruženje rezervnih vojnih starešina Vrbasa i Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva „Rod“, a pretežni posetioci zaposleni u bezbednosnim strukturama i službenici privatnog obezbeđenja.