Akcija Unije žena SNS – Klupa za dojenje i presvlačenje beba

Povodom obeležavanja predstojeće Nacionalne nedelje promocije dojenja, Unija žena Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Vrbas, postavila je na dečijem igralištu u centru grada, klupu za dojenje i presvlačenje beba.

„Nacionalna nedelja promocije dojenja obeležava se od 2. do 9. oktobra, po 23 put, a mi smo odlučili da se priključimo ovoj akciji. Klupa koja je postavljena koristiće majkama da mogu da sednu i doje svoju bebu, a osim toga postoji poseban deo za presvlačenje beba. Na žalost prema podacima Srbija je na dnu lestvice kada je dojenje beba u pitanju. Želimo da ukažemo na važnost i značaj dojenja, jer je to najvažniji i najzdraviji način ishrane beba“, rekala je Sanja Žigić poslanica SNS.

Prema njenim rečima Unija žena OO SNS Vrbas, tokom cele godine sprovodi razne akcije u cilju osnaživanja žena. „ Naše akcije su često posvećene motivaciji žena, ali često se odnose na svo stanovništvo. Povodom predstojećeg Svetskog dana mentalnog zdravlja, 10. oktobra organizovaćemo tribinu na tu temu“, istakla je Sanja Žigić.