Najlepša nedelja – Dečja nedelja

Na Trgu Nikole Pašića, danas je sa početkom u 10 časova počelo obeležavanje Dečje nedelje, koja se ove godine obeležava pod motom   “Za radost svakog deteta – gradimo mostove među generacijama.

Manifestaciju su otvorile Miljana Štulić, zamenica predsednika opštine Vrbas i Marjana Maraš, predsednica SO Vrbas i predsednica Odbora za obeležavanje Dečje nedelje. “Prva nedelja u oktobru u svetu je, pa tako i kod nas posvećena deci. Ovogodišnja manifestacija biće još jedna prilika da se stvore kvalitetniji uslovi za ostvarivanje prava dece da rastu ispunjena ljubavlju, razumevanjem i poštovanjem. Ujedno ovo je prilika da se svi podsetimo na konvenciju o pravima deteta”, rekla je Miljana Štulić.

Pozdravljajući mnogobrojnu decu koja su učestvovala u svečanom programu Marjana Maraš je istakla da je prva nedelja oktobra, najlepša nedelja, jer tokom sedam dana grad kao i sela puna su dece koja kroz razne aktivnosti ulepšavaju mesta i usrećuju odrasle. “Zadržali smo programe od predhodnih godina koji su se pokazali kao interesantni deci, ali smo i obogatili program novim sadržajima. Najvažnije je da deca budu zadovoljna i da rado učestvuju u aktivnostima, a mi odrasli smo tu da im pružimo maksimalnu podršku”, istakla je Maraš.

U današnjem programu na centralnom gradskom trgu učestvovala su deca iz PU „Boško Buha“, i učenici iz pet osnovnih škola: „Svetozar Miletić“, „Bratstvo – jedinstvo“ Vrbas, „20. oktobar“, „Branko Radičević“ iz Ravnog Sela i Osnovne muzičke škole.  Mališani su se publici predstavili kroz pesmu igru, skečeve… Sutra, drugog dana ove manifestacije svoj program izvešće volonteri Crvenog krsta Vrbas, i to u 12.00 časova na Trgu.

Do kraja ove nedelje, koliko traje manifestacija, biće oranizovane razne aktivnosti i program za decu u svim vrtićima i osnovnim školama u opštini Vrbas.