Počela Dečja nedelja

Pod motom  “Za radost svakog deteta – gradimo mostove među generacijama”, danas je počela Dečja nedelja koja će trajati do 9. oktobra.  Otvaranje  je danas u 10.00 časova na Trgu Nikole Pašića.

U programu prvog dana učestvovaće deca iz PU „Boško Buha“, i učenici iz pet osnovnih škola: „Svetozar Miletić“, „Bratstvo – jedinstvo“ Vrbas, „20. oktobar“, „Branko Radičević“ iz Ravnog Sela i Osnovne muzičke škole. U utorak, 3. oktobra, svoj program izvešće volonteri Crvenog krsta Vrbas, i to u 12.00 časova na Trgu Nikole Pašića.

U četvrtak, 5. oktobra u 10.00 časova, na programu je turnir u malom fudbalu, koji se održava na terenima CFK „Drago Jovović“. Učestvuju reprezentacije svih osnovnih škola u opštini Vrbas. Istoga dana u isto vreme, u okviru Dana otvorenih vrata, organizuje se prijem kod predsednika opštine.

U petak, 6. oktobra u 10.00 časova, u prostorijama Kluba za stare organizuje se šah turnir, u prostorijama Kluba za stare. U 18.00 časova će mališani iz Društva za pomoć MNRO „Kućica“ izvesti dramsku radionicu na Trgu Nikole Pašića.

U subotu, 7. oktobra u 12.00 časova, deca okupljena u Udruženja građana „Multiart“, u saradnji sa učiteljicom Slađanom Ljubičić, održaće likovnu radionicu u Kancelariji za mlade.

Tokom trajanja Dečje nedelje biće otvoreni likovni i literarni konkursi na temu „Gradimo mostove među generacijama“, a najbolje radove će izabrati žiriji u Kulturnom centru Vrbasa i Narodnoj biblioteci „Danilo Kiš“. Ova ustanova će tokom trajanja Dečje nedelje obezbediti i besplatan upis za učenike prvih razreda osnovnih škola.

Svakoga dana, u terminu od 09.00 do 12.00 i od 15.00 do 18.00 časova, centralni gradski trg biće „pokriven“ muzikom za decu, a deca iz vrtića, škola i udruženja imaju mogućnost da izvode svoje programe po želji.  Osim toga, svakoga radnog dana Dečje nedelje biće organizovana i prodajna izložba Društva za pomoć MNRO „Kućica“.