ŽKK „Vrbas-Medela“ Vrbas – ŽKK „Partizan 1953“ Beograd, 44:69

Na startu nove sezone Prve ženske košarkaške lige Srbije, odlična ekipa Vrbasa, ugostila je u ovom momentu, za njih prejaku ekipu Partizana.

“Utakmica je odigrana u prelepom ambijentu, pred oko 600 gledalaca u CFK „Drago Jovović“ u Vrbasu. Ekipa Partizana predvođena bivšim „štrudlicama“, Jelenom Mitić i Olgom Stepanović, već u 1. četvrtini „završila su posao“, jer su istu završile rezultatom, 19:10.

Tim trenera Blagoja Ivića, još jednog našeg sugrađanina, utakmicu je i definitivno rešio u drugoj četvrtini, stekavši velikih 27 poena prednosti, 40:13, je rezultat koji je „stajao“ na semaforu na kraju 2. poluvremena. Jedina četvrtina koju je tim trenera Dejana Mudreše rešio u svoju korist, bila je treća, ali to na žalost nije bilo dovoljno, da se ugrozi prednost Partizana.

Gostujuća ekipa Partizana je održavala 20-tak poena prednosti tokom 4. četvrtine i beleži sigurnu pobedu na startu šampionata. Košarkašice Partizana su u svakom segmentu košarkaške igre bile bolje od rivala, bile su preciznije u šutu (26/62, 42% – 15/59, 25%), potpuno su nadskočile ekipu domaćina (47-26), imale su veći broj osvojenih (12-6) i nešto manji broj izgubljenih lopti (16-17). Partizan je na kraju meča imao 88 indeksnih poena, dok se Vrbas zadrzao, na skromnih 20. „Štrudlice“ narednog vikenda gostuju u „Dudovoj šumi“, gde će ih dočekati ekipa ŽKK „Spartak“ iz Subotice”, saopšteno je iz Saveza sportova opštine Vrbas