Rešavanje problema vodosnadbevanja u ulici Jožefa Pehana

Opština Vrbas izdvojila je 800 hiljada dinara za radove na vodovodnoj mreži u ulici Jožefa Pehana. Stanovnici osam zgrada u ovom delu grada već decenijama imaju problem sa vodosnadbevanjem, jer im je pritisak vode veoma slab.

Rešavanje ovog problema inicirali su iz JKP “Komunalac”, a finansijsku podršku dobili su iz opštine. Ove radove  obišli su predsednik opštine Milan Glušac sa saradnicima, kao i rukovodstvo JKP “Komunalac”.

“Zajedničkim zalaganjem opštine, ‘Komunalca’ i građana, uspeli smo da iznađemo optimalno rešenje. Radnici obavljaju poslove  na prespajanju takozvanih slepih vodova. Ovaj problem datira od sedamdesetih godina, a uskoro će konačno biti rešen”, rekao je Glušac prilikom obilaska radova.

Ovaj problem za oko 1.000 stanovnika biće rešen za nekoliko dana kada radovi budu završeni. Miroslav Fejsa, rukovodilac PJ Vodovod i kanalizacija kaže da je ovo jedna u nizu intervancija i da je nedavno sličan problem rešen u Bloku Sava Kovačević.

“Ovo je jedna u nizu intervencija na vodovodnoj mreži koja će da za rezultat ima poboljšanje u reševanju pritiska vode. Najveći problem je bio na dve lokacije što pokazuje hidraulički model koji razvijamo već nekoliko goidina. Sa ovim ćemo postići jako puno kada je u pitanju pritisak dovoda vode u kolktivnom stanovanju. U bloku Sava Kovačević je napravljeno dvosmerno napajanje, čime je rešen slučaj, a isto će biti i sa ovim blokom“, rekao je Fejsa.

Prema rečima Igora Škundrića, izvršnog direktora u JKP “Komunalac”, za nekoliko dana konačno će biti rešen decenijski problem za građana koji stanuju u ovom delu grada. “Ovo je veliki korak koji preduzima opština Vrbas zajedno sa JKP ‘Komunalac’ iz razloga što ovim potezom rešavamo problem gotovo 1.000 stanovnika u Vrbasu,  koji žive u osam zgrada. Konačno će pod punim prtiskom biti dovedena voda do njihovih slavina. Inicijativa je potekla od Komunalca, a opština je to podržala i finansiraće ove radove. Ono što je najvažnije jeste da mi očekujemo da će građani kao krajnji korisnici biti zadovoljni”, rekao je Škundrić i najavio da će uskoro na Koloniji Kudeljara u Vrbasu biti rešen takođe decenisjski problem.

“Na Koloniji Kudeljara  je nerešen imovinsko pravni status, zemljište je u privatnom vlasništvu, a kuće u vlasništvu građana. Građani imaju problem sa izuzetnoi visokim računima za vodu i potrošnjom vode, a nismo uspeli da nađemo rešenje kako bi postavili centralne vodomere za svaku kuću posebno. Komunalac preuzima inicijativu i pokušaće da sanirama dotrajale cevi koje se nalaze u tom delu, kako bi se računi stanovnicima smanjili i problem konačno rešio”, rekao je Škundrić.