U najavi nove humanitarne akcije laboratorije Medlab

Nakon što je protekle subote u organizaciji kompanije Medlab i opštine Vrbas održana humanitarna akcija besplatnih analiza krvi za penzionere, osnivač Medlaba, dr sci. med. Milan Ubavić sastao se sa predsednikom opštine Vrbas, Milanom Glušcem, u cilju dogovora za buduću saradnju.

Ove godine laboratorija Medlad obeležava 12 godina postojanja u Vrbasu i povodom Dana opštine Vrbas organizovali su prvu humanitarnu akciju. Kako su najavili iz kompanije u narednom periodu sledi još akcija koje će biti usmerene na određene kategorije stanovništva.

„Prva humanitarna akcija bila je posvećena penzionerima. Vršene su analize koje najviše opterećuju zdravlje stanovništva, bolest srca i krvnih sudova, a glavni razlozi su porast holesterola, triglicerida i šećera. Pacijentima smo nakon analiza, dali preporuke. Ono što sledi u narednom periodu jesu akcije po kategorijama stanovništva. Akcijama će biti prvo obuhvaćene socijalne kategorije stanovništva, a zatim akcije posvećene mladim ljudima do 25 godina. Jedna od akcija će biti da se uradi spermogram, to je jedna od glavnih analiza, koja se vrši kada se planira stvaranje potomstva. Biće akcija posvećena hemoglobinu A1 C, to je parametar kojim se pokazuje kakav je nivo šećera u protekla tri meseca“, najavio je dr sci. med. Milan Ubavić, osnivač MEDLAB-a.

Predsednik opštine Milan Glušac, zahvalio se ovoj kompaniji što održava humanitarne akcije u Vrbasu. “Drago mi je što smo uspeli da napravimo jedan novi dogovor za naredni period. Kompanija Medlab pokazala se kao društveno odgovorna kompanija, a u praksi smo pokazali i lepu saradnju privatnog i javnog sektora. Ovakve akcije mnogo znače našim građanima, a i lokalnoj samoupravi jer je kompanija Medlab izuzetno dobar partner”, rekao je nakon sastanka Glušac.