OŠ u Savinom Selu nagrada Dr Đorđe Natošević

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i predsednica Odbora za dodelu priznanja dr Olivera Gajić, redovna profesorka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, uručili su priznanja dr Đorđe Natošević koje se dodeljuje najuspešnijim vaspitno-obrazovnim ustanovama i prosvetnim radnicima.

Priznanja su uručena Osnovnoj školi „Branko Radičević” u Savinom Selu, Osnovnoj i srednjoj školi „9. maj” u Zrenjaninu, Marijani Кolarić, nastavnici razredne nastave u Osnovnoj školi „Petefi brigada” u Кuli, Lidiji Nerandžić-Čanda, nastavnici srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji „Veljko Petrović” u Somboru i Branki Bešlić, stručnoj saradnici psihologu u Osnovnoj školi „Sonja Marinković” u Subotici.

Ovo priznanje dodeljuje se svake godine 8. novembra, na Dan prosvetnih radnika, koji je 1994. godine UNESКO prepoznao kao važan datum vredan obeležavanja. Čestitajući dobitnicima na prestižnom priznanju, Mihalj Njilaš je rekao da je ovo prilika da se podsetimo na sve ono što je lepo i značajno u radu prosvetnih radnika.