Opremanje dečijih igrališta

Radovi na opremanju dva nova dečija igrališta, počeli su danas, a pet postojećih igrališa biće dopunjena nedostajućiim mobilijarom. Nova dečija igrališta biće postavljena u Ravnom Selu, na uglu Zagrebačke i Sutjeske ulice i u naselju Vinogradi u Vrbasu.

Na pet lokacija u gradu, na postojećim igralištima na Jasikama, Njegoševoj ulici, terenima „Mladost“, „Kime Vislavski“ i „Jamurača“, postaviće se novi nedostajući mobilijar. Svi nabavljeni rekviziti zadovoljavaju bezbednosne standarde SRPS 1176. Ukupna vrednost ove investicije iznosi 799.200 dinara sa PDV-om i finansira se sredstvima iz budžeta opštine. Obilazeći radove predsednik opštine Vrbas Milan Glušac je istakao da je ovo je nastavak poslovne politike lokalnog rukovodstva.

“Ove godine opremili smo u potpunosti pet novih igrališta, a postojeća u svim mesnim zajednicama su dopunjena sa novim mobilijarom. I sledeće godine nastavićemo sa opremanjem novih igrališta, kako bi svoj deci naše opštine omogućili da u blizini svojih domova imaju bezbedna i lepa igrališta. U planu je i opremanje igrališta sa urbanim parkovskim mobilijarom, koje ćemo sprovesti na proleće sledeće godine, a u saradnji sa MZ trudićemo se i da dodatno ozelenimo te površine. Hteo bih da istaknem da je u toku izrada Katastra dečijih igrališta na celoj teritoriji opštine Vrbas i njeno unošenje u opštinski GIS, čime ćemo sagledati potrebe za novim lokacijama igrališta iolakšati i  modernizovati redovno održavanje postojećih“, rekao je Glušac