Izložba „Molim vas…napravi mi sliku“ otvorena u Galeriji KC Vrbas

Izložba neobičnog naziva „Molim vas…napravi mi sliku“ autorke Korine Gubik, otvorena je sinoć u Galeriji KC Vrbas. Naziv izložbe i nije neobičan, jer umetnica Korina Kubik kaže, da je to naziva jedne od instalacija koje je uprilčila za vrbasku publiku.

“Reč je o instalacijama koje sam napravila igrom slučaja, jer inače se bavim geometrijskom apstrakcijom na slikarskom materijalu. One imaju elemente konstrukcije koji nisu fiksirani, zapravo su poziv gledaocu-posetiocu, da sam napravi svoju kompoziciju “, kaže Korina Gubik.

Ova mlada umetnica predstavila se vrbaskoj publici još 2009. učešćem na Paleti mladih, i tada pozivajući posmatrača da se aktivira što je uloga njene umetničke instalacije. Galeristkinja dr Silvia Jelačić, koja je otvorila izložbu, rekla je da je reč o apstraktnoj umetnosti autorke koja poziva na interaktivnost posmatrača i umetnika. Inače, Korina Gubik je mlada umetnica iz Sente koja je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i do sada imala osam samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Izlagala je u Budimpešti, Parizu, Sentandreji. Dobitnica je nagrade Galerije Matice Srpske 2006. godine i 36. Novosadskog salona 2007. godine. Na izložbi je nastupio i mladi gitarista Nebojša Koprivica.