OKO NAS INTERVJU: Ksenija Mijatović, Heal Your Life Trainer po metodi Lujze Hej

Publika iz Srbije i okolnih zemalja Kseniju Mijatović, upoznala je kao pevačicu, koja je devedesetih godina  popularizovala pop muziku. Bila je poznata po moćnom glasu i izuzetnim vokalnim sposobnostima. Pevačka karijera je sada iza nje, odlučila se, promenila profesiju, posvetila se pozitivnoj psihologiji i već duže vreme vodi raznovrsne motivacione radionice “Mala škola novog života”, “S lakoćom do promene” …  Kroz radionice ona uči ljude kako da vole sebe i prevaziđu teške situacije, a svoju misiju sprovodi i na sajtu Dobre misli. Na pitanje kada i zašto je počela da se bavi pozitivnom psihologijom, Ksenija kaže da je osetila da joj nešto nedostaje.

“Kada me više nisu zadovoljavale sve one stvari koje su mi pričinjavale  zadovoljstvo i kada je osećaj da mi nešto nedostaje postajao sve jači, znala sam da je vreme da menjam svoj život. Psihologija je bila, sada to znam, logičan sled”, objašnjava Ksenija. Uživa u radionicam i kontaktu sa ljudima. Voli da im pomaže i pokušava da širi dobre misli i pozitivnu energiju.


Podrška na putu promene

“Prvi korak je odluka za promenom, želja nije dovoljna. Možemo da želimo nešto ceo život i da nikada ništa ne preduzmemo po tom pitanju. Odluka je prvi korak, zatim pronalaženje pravog trenera, mentora i tehnike za ono što želimo da menjamo, zatim mnooogo strpljenja za sebe i podrške na putu promene. Sve je u nama”, kaže Ksenija Mijatović.


“Učesnici na radionicama najčešće postvaljaju ona  pitanja koja su zajednička za sve ljude, a to je – kako da unaprede kvalitet svog  života na raznim poljima? Među tim pitanjima najčešće teme su partnerski odnosi i zdravlje”, priča Ksenija. Nedavno je u Ravnom Selu održala predavanje “S lakoćom do promene”. Publika je bila oduševljena.

“Predavanje u Ravnom  Selu me je opčinilo, ne samo divnim ljudima, nego  voljom i željom da čuju nešto novo, da uče  i da u svoj život unesu neke promene pa makar i male. Entuzijazam koji sam doživela na tom predavanju, dugo ću pamtiti”, rekla je Ksenija Mijatović, koja ima zvanje Heal Your Life Trainer po metodi Lujze Hej.  Ona je poručila svima koji žele da rade na sebi, u smislu pozitivnih promena, da prvo treba da donesu odluka.