Lepa saradnja Gerontološkog centra Vrbas i SSŠ iz Crvenke

Gerontološki centar Vrbas svakog meseca poseti grupa nastavnika i učenika Srednje stručne škole Crvenka. Kako kažu u ovoj ustanovi, oni učine čudo i pretvore celu ustanovu u veliki frizerski salon i berbernicu. Tako je bilo i juče kada je ustanovu posetila grupa vrednih učenika i stručnih nastavnika Srednje stručne škole Crvenka sa smera ženski i muški frizer.

„Posete su podstaknute potrebom za praktičnom nastavom učenika Srednje stručne škole Crvenka, ali i idejom izraza poštovanja mladih prema najstarijim sugrađanima“,podsećaju nastavnici Snežana Proroković, Svetlana Romić i Rajko Nikolić.

Uz podršku osoblja i na radost korisnika, vešte ruke mladih frizerki su doterale dame dok su muškarci zasijali u novom obrijanom i uredno podšišanom izdanju. Zajedno sa svojim učenicima i nastavno osoblje je aktivno učestvovalo u ovoj dinamičnoj aktivnosti koja čini da svako nabaci i osmeh na lice. Tokom višečasovnog druženja u dnevnom boravku i frizerskom salonu Gerontološkog centra Vrbas ovom prilikom su osmoro učenica i učenika ulepšali dan za više od dvadeset korisnika smeštaja iz odeljenja u Vrbasu i u Kucuri.

U znak zahvalnosti, direktorka Gerontološkog centra Vrbas Radmila Musić je uz zahvalnicu dragim posetiocima predala i mali poklon nastao u tkačkoj radionici uz želju da se ova podsticajna i korisna akcija uskoro nastavi.