OKO NAS INTERVJU: „Ničim izazvan“ – Sreću treba konstantno izazivati

Za bend „Ničim izazvan“ prethodna godina predstavlja još jednu u nizu uspešnih i plodotvornih. Od 2012, kada su se pojavili na muzičkoj sceni, njihovi singlovi i albumi nalaze se na listama najslušanijih. Vrbas je zahvaljujući njima postao još bolje pozicioniran na muzičkoj mapi regiona, a muzika u regionu dobila je novi kvalitet i osveženje u hitovima kao što su „O tebi“, „Trideset“ ili „Rekla je“. Bend, nastao na relaciji Vrbas-Beograd, sa saradnicima iz zemalja nekadašnje Jugoslavije, nastupao je na svim značajnim ovdašnjim festivalima i imao nebrojana gostovanja, pa je nedavno usledila i MTV Adria nagrada.

Kako vam deluju dosadašanja karijera i razvojni put grupe Ničim izazvan iz ugla nedavne MTV nagrade?
Za sada stvari idu baš onako kako bi trebalo. Posvetili smo se našoj muzici svim snagama i svakodnevni rad na njoj donosi i svakodnevne rezultate. Od 2012. do danas možemo da se pohvalimo samo uzlaznom putanjom. MTV nagrada je jedan sjajni punkt na našem putu ka samom vrhu.

Vidite li nagradu kao preokret u dosadašnjem radu?
Više je vidimo kao dodatno gorivo za budući rad nego kao preokret. Nadamo se da će MTV nagrada privući neke nove ljude koji će zavoleti našu muziku i nadamo se da ćemo se raširiti još više i u smislu regiona, a i dalje od regiona, što da ne.

Da li su za uspeh presudni rad i upornost ili sreća i harizma, ili kombinacija jednog i drugog?
Svaki faktor doprinosi uspehu. Ukoliko zafali bilo čega od navedenih stvari, šanse se umanjuju znatno. Potrebno je raditi na svim elementima, pa čak i na tom elementu sreće. Potrebno je konstantno je izazivati i ona će eventualno doći.

Koliko je teško očuvati Ničim izazvan kao kolektiv i kako uopšte funkcionišete van scene?
Dobra stvar kod nas je to što smo svi čvrsto povezani i prijateljskim vezama, ne samo muzičkim. To nas čini veoma stabilnim. Bile bi potrebne veoma snažne turbulencije da bi se ovakve veze pokidale. Bliski smo prijatelji i imamo veliku ljubav za ono čime se bavimo. Koliko god da nam je nešto teško – nikada nije dovoljno teško. Sve se može kada se voli i hoće.

Vaša poruka mladim muzičarima i bendovima, onima koji sada počinju?
Čuda su moguća, snovi se ostvaruju i držite svoje noge na zemlji.