Izložba Magdalene Miočinović Andrić sinoć otvorena u Galeriji Kulturnog centra

„Napisani crtež i nacrtana knjiga“ je naziv izložbe, Magdalene Miočinović Andrić akademske vajarke iz Beograda, koja je sinoć otvorena u Galeriji Kulturnog centra Vrbas. Reč je o  projektu umetnice Miočinović -Andrić, koja je je priredila slikovnicu za decu sa oko 27 crteža koji svaki za sebe ima svoju priču,a neki od njih i objašnjenje, sa namerom da ne opterećuje, kako je rekla umetnica.

Za mnoge je možda bilo iznenađenje da je akademska vajarka upriličila ovu vrstu izložbe,što je sama prokomentarisla rečima:“Nema tu mesta čuđenju, crtež i skulptura su svakako povezani, da li crtež prethodi skulpturi, da li je negde proizvodi ili se meša sa skulptuom, svejedno je.“

I sama biografija umetnice je neuobičajena, jer  svoj umetnički rad je započela tokom studija filozofije, radila je u pozorišnim radionicama na scenografiji, izradi plakata, pisala je poetske prozne zapise u Kniževnoj reči,a studije vajarstva započela je 1998. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i diplomirala 2003. godine. Imala je dvadeset  tri samostalne izložbe u zemlji i inostranstvu. Svakako Vrbašai imaju priliku da pogledaju izložbu gošće iz Beograda, koja je publiku pozvala na otvaranju rečima, da svako treba da doživi i oseti ovu izložbu na svoj način.