Saradnja opština Vrbas i Herceg Novi

Predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac, boravio je prethodne nedelje u Herceg Novom u zvaničnoj poseti kod predsednika opštine Stevana Katića i Zorana Dojčinovića, generalnog konzula Republike Srbije u ovom gradu. Glušac i Katić izrazili su zadovoljstvo zbog dobrih odnosa dva grada, ističući važnost proširenja saradnje na poljima ekonomije, turizma, kulture i sporta. Prema rečima Glušca, na sastanku se razgovaralo o nekoliko zajedničkih tema i problema sa kojima se u istom trenutku susreću i Herceg Novi i Vrbas, a od važnosti su za funkcionisanje lokalnih zajednica.

“Deo razgovora smo posvetili smo izgradnji prečistača za preradu otpadnih voda jer se ovi projekti realizuju u oba grada. Razgovarali smo i o projektima energetske uštede na javnim objektima i na sistemu javne rasvete, čime se bave naše lokalne zajednice, kao i o uvođenju novih tehnologija u ovoj oblasti”, rekao je Glušac.

Tokom ove posete opština Vrbas dobila je poziv od Herceg Novog da sledeće godine, na jubilarni 50. Praznik mimoze, organizuje prezentaciju ekonomske, turističke i kulturne ponude kroz “Dane Vrbasa” u ovom gradu.