U petak Sajam obrazovanja

Sajam obrazovanja u Vrbasu biće otvoren u petak, 23. februara u 10 časova u Centru za fizičku kulturu, a otvoriće ga predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac.

Kako saopštavaju organizatori, u 11 časova predviđen je radni sastanak na temu “Preduzetništvo“ . Pozvani su da prisustvuju predstavnici Školske uprave, Privredne komore, koordinatori za dualno obrazovanje opština: Kula, Mali Iđoš, Srbobran i predstavnici srednjih škola. Uporedo će  na štandu Кancelarije za mlade  Nacionalna služba za zapošljavanje predstaviti  projekat „Klub za traženje posla“.

Od 12 časova održaće se prezentacija OŠ „Svetozar Miletić“ u okviru učešća u pilot projektu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkološkog razvoja na temu ”Preduzetne škole“.  U periodu od 10 do 14 časova učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola  upoznavaće se sa programom rada i uslovima upisa srednjih škola i fakulteta.

Izlagači na Sajmu obrazovanja biće i  kompanije „Vital“, „Karneks“ i „Trivit“, a lokalna samouprava poziva sve privredne subjekte da se pridruže u realizaciji strateškog cilja Vlade Republike Srbije-uvođenju mladih u preduzetništvo i omogućavanje sistema koji obrazuje mlade za potrebe privrede i omogućava im zaposlenje.