Senior kartice uskoro i za vrbaske penzionere

Popuste na usluge i kupovinu – Senior karticu uskoro će moći da dobiju i penzioneri u opštini Vrbas, saopštio je danas Dušan Кilibarda, direktor lokalne filijale Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srbije.

„Vlada Republike Srbije i ministarstvo za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja šire akciju ‘Senior kartica’ tako da će uskoro ona moći i da se dobije u opštini Vrbas. Senior kartica obezbeđuje da se uz ličnu kartu ostvare razne vrste pogodnosti, a filijala Fonda PIO Vrbas i lokalna samouprava pokrenule su razgovore sa javnim preduzećima i društveno odgovornim kompanijama i pozivaju ih da se uključe u akciju i penzionerima omoguće popuste u okviru svojih usluga i delatnosti“, rekao je Кilibarda.

Prema njegovim rečima, čim bude zaokružen spisak svih pogodnosti koje budu obezbeđene za penzionere, ponuda će biti javno predstavljena i senior kartica počeće da funkcioniše. On je pojasnio da se kartice odmah počinju izdavati i dobiće ih svi penzioneri u opštini Vrbas.

„Penzioneri će svoje senior kartice moći da podignu na šalterima Fonda PIO ili će ih dobiti na kućnu adresu, i to do 01. aprila 2018. godine. Кartice će biti izrađene iz sredstava Fonda PIO, a budući penzioneri dobijaće ih sa rešenjem o penziji. Dokument pruža mogućnost da penzioneri budu potpuno sigurni kada je u pitanju zaštita ličnih podataka i služiće i kao penzioni ček, što je bila osnovna ideja kod osmišljavanja kartice“, rekao je Кilibarda.