Sadejstvo lokalnog i okružnog štaba za vanredne situacije

Danas je u Vrbasu, u prisustvu predstavnika Uprave za vanredne situacije, održan sastanak štabova za vanredne situacije opštine Vrbas i Južno-bačkog upravnog okruga. Cilj razgovora,  bio je da se unapredi rad Opštinskog štaba za vanredne situacije i spremno dočekaju sve eventualne neprilike u budućnosti.

„Cilj naše posete je da analiziramo sve preduzete mere, i operativne i administrativne, koje su neophodne za dobro funkcionisanje štabova. Čekamo visoke vodostaje reka i važno je da štabovi pre toga dobro organizuju sve službe, što je i preporuka Ministarstva za unutrašnje poslove i Uprave za vanredne situacije. Nakon analize daćemo predloge mera kako unaprediti funkcionisanje, a organizovaćemo i zajedničku instruktažu za sve opštinske štabove“, rekao je Milan Novaković, načelnik Južno-bačkog upravnog okruga i komadant Štaba za vanredne situacije JBUO.

Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas i komadant OŠVS, ocenio je da Opštinski štab dobro funkcioniše, kao i da postoji  stalna koordinaciju među službama koje imaju svoje predstavnike u štabu.

„Bitno je da nismo imali nikakvih probelma u prethodnom periodu. Ojačali smo sve delove štaba i uz one koji su obavezni da budu u njegovom sastavu, mi uvek imamo podršku privrednika koji su spremni da nam pomognu svojom logistikom. Ukoliko bude potrebno, naš Opštinski štab za vanredne situacije sigurno je spreman da reaguje veoma brzo“, rekao je Glušac.