Kraj grejne sezone za korisnike usluga centralnog grejanja

Kako se navodi u saopštenju JKP Standard Vrbas, juče je zvanično završena grejna sezona 2017/2018. godine. Tokom 182 dana, koliko je trajala isporuka toplotne energije u sistemu daljinskog grajanja tog preduzeća, obezbeđeno je redovno snabdevanje korisnika, kao i redovno snabdevanje energentima – mazutom i gasom, a svi kvarovi otklanjani su u najkraćem mogućem roku.

„Maksimalnim zalaganjem zaposlenih, korisnici usluga grejanja u pojedinim stambenim blokovima imali su isključenja od svega nekoliko časova. Na kvarove, pa i ozbiljne havarije, odreagovano je u kratkom roku, što je upravo poštedelo stanare i ustanove dužih prekida u isporukama iako je bilo izgleda da će doći i do toga“, kazao je Rajko Gajinov, poslovođa Sektora za proizvodnju, distribuciju i snabdevanje toplotnom energijom.

Usled dotrajalosti instalacija, do havarija je dolazilo u kotlarnicama Bloka Sava Кovačević, Soliteru i Centru za fizičku kulturu. Upravo će toplovod kod CFК prvi biti saniran, zamenom 50 metara najporoznijih cevi već tokom ove sedmice, navode u JKP Stanadrd.

„Pripremni radovi su gotovo završeni na potezu od kotlovnice u CFК ka stambenim zgradama u blizini ovog kompleksa. Plan je da se ukupno zameni 50 metara toplovoda starog blizu 30 godina. Radiće se na dve najkritičnije deonice, a radove će izvesti zaposleni u JКP Standard. Procenjena vrednost investicije je 1.200.000 dinara“, naznačila je Marija Milunović, direktor JКP Standard.

U sistemu daljinskog grejanja u Vrbasu nalazi se nešto manje od 1.500 domaćinstava i više desetina ustanova i lokala sa približno 80.000 kvadratnih metara.