U sredu u Vrbasu koncert povodom 9. maja

Koncert Plesnog studija „Monmiraž“ iz Subotice, povodom Dana pobede nad fašizmom – 9. maja, upriličiće u sredu sa početkom u 19 časova u sali Bioskopa „Jugoslavija“ opština Vrbas i Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva „Rod“ Vrbas. Koncert je, kako kažu organizatori, prevashodno namenjen deci i mladima, a svakako će biti zanimljiv i roditeljima, bakama i dekama.

„Želeli smo da ovoga puta temom Dana pobede animiramo naše najmlađe sugrađane i podarimo im ovakav koncert i to smo učinili u saradnji sa lokalnom samoupravom i osnovnim školama. Naša zamisao je da od septembra ovaj studio počne sa radom i u Vrbasu, u sklopu sekcije Udruženja „Rod“, a ciljna grupa polaznika su deca od 6 do 12 godina, koja bi kroz ples ujedno učila i osnove ruskog jezika i kulture“, naveo je Radoljub Uskoković, predsednik Udruženja „Rod“ i dodao da će koncert biti neka vrsta prezentacije rada subotičkog studija „Monmiraž“ za svu zainteresovanu decu.

Ulaz na koncert je slobodan, a Udruženje „Rod“ pozvalo je sve zainteresovane da prisustvuju bajci i čaroliji koju neguje Plesni studio „Monmiraž“, jedan od najnagrađivanijih studija modernog plesa u našoj zemlji.