Obeležen Dan pobede

U okviru obeležavanja 9. maja, Dana pobede, danas je u centru grada osim polaganja venaca održan i prigodan kulturno umetnički program. U programu je učestvovao hor OŠ „Petar Petrović Njegoš“, koji je pod rukovodstvom nastavnice Eve Kasaš izveo državnu himnu Srbije „Bože pravde“ i „Partizan sam tim se dičim“, kao i učenici OŠ „20 oktobar“.

“Čestitam vam 9. maj, Dan pobede nad fašizmom. Na današnji dan pre 73 godine, kapitulacijom Nemačke, zvanično je završen Drugi svetski rat, a pobeda nad fašizmom  jedna je od najvećih civilizacijskih vrednosti. 9. maj je pobeda ideala slobode nad totalitarnom ideologijom fašizma, a naša zemlja kao deo savezničkih snaga dala je izuzetan doprinos pobedi, i ponosni smo na svoju ulogu u antifašističkoj borbi. Nikada nećemo zaboraviti hrabrost i žrtvu naših predaka, a obaveza nam je da za buduće generacije sačuvamo sećanje na tu veliku pobedu i ostvarene vrednosti”,  istakao je predsednik Opštine Milan Glušac.

Prisutnima se obratio i predsednik SUBNOR-a Vrbas Veljko Milović, koji se zahvalio svim prisutnima, posebno onima koji su učestvovali u programu. Vence su položile delegacija Opštine Vrbas, delegacija SUBNOR-a, delegacija Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Srpske radikalne stranke, delegacija Srpsko ruskog prijateljstva „Rod“, PUPS-a.