Podrška mladima za preduzetništvo

Manifestacija “Dani edukativnosti mladih za preduzetništvo i inovacije” okupila je danas u Vrbasu u Bioskopu “Jugoslavija” brojne učesnike od 15 do 17 godina koji su se takmičili u prezentovanju biznis planova i poslovnih ideja. Vrbas je devetnaesti grad u kome se održava ovo takmičenje, koje je do sada najmasovnije. Učestvovalo je oko 200 učenika iz 30 škola iz opština Vrbas, Srbobran, Bač, Bački Petrovac i Bačka Palanka.

Učenici su imali vremenski rok od 5 minuta za prezentaciju svog biznis plana u aplikaciji Power point. Oni su prezentovali biznis planove iz IT sektora,  turizma, poljoprivrede i privrede. Organizator ove manifestacije je Savez pronalazača Srbije uz podršku Vlade Republike Srbije, AP Vojvodine kao i opštine Vrbas. Prema rečima organizatora, planirano je i štampanje brošure sa svim prezentovanim kreativnim poslovnim idejama mladih ljudi koji su učestvovali na takmičenju.

“Pažnja je usmerena na podršci mladima za preduzetništvo, uvažavanje njihovih ideja i razmatranje mogućnosti za njihovo sprovođenje je prioritet obrazovne politike koju sprovodi Vlada,  a zasigurno ima i podršku lokalne samouprave koja je sa zadovoljstvom domaćin budućim preduzetnicima”, saopštili su organizatori prilikom otvaranja  ove manifestacije u Vrbasu.

Domaćini iz opštine Vrbas su pripremili kulturno-umetnički program, a na samom početku sve prisutne pozdravio je predsednik opštine Vrbas Milan Glušac. “Velika nam je čast što smo domaćini ove manifestacije, koja za cilj ima da promoviše preduzetništvo, kao zamajac ekonomije. Na ovaj način se  podstiču ideje mladih. Drago mi je što u današnjoj manifestaciji učestvuje veliki broj učenika iz 30 škola”, istakao je Glušac.  Današnjoj manifestaciji prisustvovali su predsednici opština koje su imale svoje predstavnike među učenicima, načelnik Južno bačkog okruga kao i drugi brojni gosti.