Pokrajina podržala projekat opštine Vrbas za reciklažni centar

Danas su u Pokrajinskoj vladi uručeni ugovori predstavnicima vojvođanskih opština, uključujući i Vrbas,  koje su ostvarile prava na sredstva po Konkursu za sufinansiranje projekata od strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja. Ugovore je uručio pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, a sredstva su odobrena za izradu i realizaciju projektno tehničke dokumentacije za opremanje industrijskih zona i izrade studija izvodljivosti za strateške projekte.

Opština Vrbas dobila je sredstva u visini od milion dinara za sprovođenje projekta „Studija izvodljivosti uključivanja transfer stanice sa reciklažnim centrom i kompostilištem u Vrbasu u regionalni sistem upravljanja otpadom“.

Prilikom potpisivanja ugovora, predesednik opštine Milan Glušac je izrazio veliko zadovoljstvo što je podršku Pokrajinske vlade dobio još jedan projekat iz opštine Vrbas, ističući da su uz projekte iz oblasti privrednog razvoja, najvažniji projekti koji su usmereni na unapređenje životne sredine.  Dodao je i da će opština Vrbas prvo izraditi studiju izvodljivosti, zatim idejni projekat i glavni projekat, a nakon toga, prema procedurama koje su potpisane 2009. godine, krenuće se u realizaciju regionalne deponije sa reciklažnim centrom.