Vrbaski prosvetni radnici na Konferenciji o obrazovanju

Prosvetni radnici, nastavnici i direktori škola iz opštine Vrbas su posetili petu Konferenciju „Nove tehnologije u obrazovanju 2018.“ koja se održala u Belekspo centru u Beogradu. Konferencija je koncipirana kroz veliki broj radionica, predavanja, panela i primera dobre prakse, održanih u četiri sale istovremeno. Sala u kojoj su predstavljani primeri dobre prakse nastavnika iz čitave Srbije, sala Alt, je bila najposećenija, ali je najveći utisak na posetioce iz Vrbasa ostavilo predavanje „Digitalno učenje-kvalitetno obrazovanje za sve“ predavača Fione Godard i panel diskusija „Jačanje digitalnih kapaciteta škole uz pomoć SELFI instrumenta“ u kojoj su učestvovali nastavnici iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

„Ovakve događaje kroz koje se razvijaju kapaciteti škola kako bi svojim učenicima omogućile da steknu veštine koje su od suštinskog značaja za osvarivanje u kulturi i privredi 21.veka, ne smemo propuštati. Drago mi je što se za ovu zajedničku posetu odazvao veliki broj naših nastavnika koji već primenjuju IKT u nastavi i imaju razvijenu svest da današnje generacije moramo učiti kritičkom mišljenju, programiranju i digitalnoj pismenosti jer ih time pripremamo za budućnost“, rekla je Danica Paroški, pomoćnik predsednika opštinbe Vrbas za obrazovanje i vaspitanje.

Na inicijativu i uz podršku Opštine Vrbas, organizovan je kolektivni odlazak u Beograd, a za učešće se prijavilo 34 nastavnika iz 10 vrbaskih osnovnih i srednjih škola, koje u svom radu koriste nove informacione tehnologije.