“Atelje 05” u akciji prikupljanja umetničkih dela za decu obolelu od raka

Udruženje „Atelje 05“ sa prijateljima organizuje akciju u kojoj daruju svoje radove za decu obolelu od raka. Do sada je prikupljeno 42 rada i umetnička dela  koja će biti uručena predstavnicima NURDOR-a (Nacionalno udruženja roditelja dece obolele od raka). Predstavnici ovog udruženja skupljaju umetnička dela koja prodaju na aukciji, a prikupljeni novac upućuju za pomoć roditeljima i deci obolele od raka. Na ideju da se vrbaski  „Atelje 05“ priključi ovoj akciji, došla je Snežana Mišović, a ideju su svi članovi rado prihvatili.

“Svojim vrednim radom u oblasti likovnog stvaralaštva, uspešnim predstavljanjem na raznim takmičenjima i kolonijama, svojim dobročinstvom ‘Atelje 05’ pokazuje da je izrastao u ozbiljan činilac na kulturnoj sceni Vrbasa i Vojvodine. ‘Atelje 05’ pokazuje da se kreće u dobrom pravcu okupljajući likovne stvaraoce iz Vrbaske opštine sa članovima iz Srbobrana, Kule, Crvenke, Zrenjanina, Novog Bečeja, Novog Sada … i učestvujući u raznim dobrotvornim akcijama u našoj opštini”, rekao je Dragan Simić, predsednik Udruženja “Atelje 05”.

Zvanično uručivanje umetničkih dela predstavnicima NURDOR-a, koje je prikupio “Atelje 05” biće 22. juna, uz prigodan program.