Vrbašanima dva zlata, tri srebra i bronza

Na nedavno održanom Prvenstvu Vojvodine u boksu, Bokserski klub „Čarnok“ ostvario je sjajne rezultate – dva zlata, tri srebra i jedno bronzano odličje. Klub iz Vrbasa na takmičenju u Somboru predstavljali su Dajana Grmuša, Sandra Bril, Stefan Camović, Dušan Drinčić, Igor Đurašinović i Damir Jajić.

„Ponosni smo na Stefana Camovića koji je u konkurenciji juniora pobedio sjajnog Nermina Ajetovića iz BK ‘Cement’ iz Beočina, bronzanog sa Evropskog prvenstva i jednog od najboljih boksera regiona. Talentovani Camović je time objedinio titule Prvaka Srbije i Prvaka Vojvodine. U 2018. godini nije imao nijedan poraz“, rekao je trener Igor Škundrić i podsetio da je Stefan u Lazarevcu, na Međunarodnom kupu, pobedio prvaka Makedonije Goseva, te da je na nekoliko takmičenja ove godine dominantno trijumfovao i uzeo zlatna odličja.

Inače, BK „Čarnok“ osnovan je pre 14 godina i jedno vreme je imao ispostave u Kucuri i Feketiću zbog velokog broja mladih koji su trenirali boks. Iz ovog kluba krenuli su neki od najboljih boksera Srbije, sada članova reprezentacije, kao što su Damjan Grmuša, Jelena Zekić, Vojin Vujošević, Galina Petrović, Dajana i Sanela Vidović, Miljan Mijušković, Željana Zukić, Vitomir Beljević, Marko Peković, Nemanja Majstorović, Nikola Zbućnović i drugi.

„Tokom svog postojanja ‘Čarnok’ je odolevao velikim finansijskim problemima, pa i u ovoj godini, ali su oni prevaziđeni zahvaljujući razumevanju opštine Vrbas i Srđana Stanića, člana Opštinskog veća zaduženog za sport, koji ima sluha za sve sportove i daje pun doprinos razvoju sporta i njegovoj popularizaciji. Zahvalnost dugujemo i predsedniku Bokserskog saveza Srbije Nenadu Borovčaninu, koji je u teškim momentima za naš klub pravovremeno reagovao i pomogao da se klub održi. Svi problemi padaju u drugi plan kada uzmemo u obzir činjenicu da je ‘Čarnok’ u poslednjih pet godina bio tri puta najuspešniji u Vojvodini u ukupnom plasmanu, i jednom u Srbiji u ženskom boksu. Trenutno je ovaj trofejni klub drugorangiran u Vojvodini, od ukupno 32 kluba“ rekao je Škundrić.