Vrbas odličan domaćin takmičenja „City Games“

Prvo ovosezonsko City Games takmičenje u Srbiji, u organizaciji Opštine Vrbas juče je održano na dva bazena CFK „Drago Jovović“. Ekipe Vrbasa, Kikinde, Sombora, Kule i Odžaka odmerile su snage u čak šest igara. Na kraju dvosatne borbe zlatnu medalju, kao i plasman u nacionalno polufinale severne regije u Somboru, osvojila je ekipa iz Kikinde.

(Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography)

Medalje najbolje plasiranim timovima dodelio je predsednik opštine Vrbas Milan Glušac, koji se tom prilikom zahvalio svim takmičarima na fer plej igri, ali i publici koja je puna dva sata bodrila i pratila nadigravanje timova premijernog izdanja ovogodišnje srpske City Games turneje. „Drago mi je da je opština Vrbas bila domaćin jednog ovakvog sportskog događaja, nadam se da ćemo se družiti i sledeće godine“, kazao je Glušac.

Autor projekta Miroslav Krzyk zahvalio se opštini Vrbas na dobroj organizaciji: „Sve je proteklo u najboljem redu! Publika je bila odlična, igrači spremni. Za Vrbas ocena 10. Jedva čekamo sledeću godinu da se ponovo družimo,“ dodao je Krzyk. Grad koji bude najbolji u Srbiji kvalifikuje se za evropsko City Games finale koje će 2020. godine biti održano u Luksemburgu. Tamo će ukrstiti snage sa najboljim evropskim gradovima.