Vodosnabdevanje u Vrbasu stabilno

Visoke temperature i očekivani porast potrošnje vode, na području opštine Vrbas nisu uticali na stabilnost vodosnabdevanja. Potrošnja vode premašuje 15 – 20 odsto uobičajenog proseka, što pokazuje da PJ „Vodovod i kanalizacija“ ima bezbedan i uređen sistem snabdevanja vodom. Proizvodnja vode u vrbaskom „Vodovodu“ bila je stabilna i prethodnog leta uprkos tropskim temperaturama, ali sadašnja potrošnja u poređenju na prošlogodišnju neuporedivo je manja.

„Sva bunarska polja koja su u sistemu vodosnabdevanja su u funkciji i aktivna su, tako da ne očekujemo da imamo problema u narednom periodu. Za ovakvo stanje zaslužne su atmosferske padavine koje su bile obilne u poslednja dva meseca, ali i sistem daljinskog nadzora koji se kontinuirano unapređuje“, objašnjava rukovodilac PJ „Vodovod i kanalizacija“ Miroslav Fejsa.

Ovog leta ne postoji ni problem sa smanjenjem pritiska, jer je, podsećaju u nadležnoj poslovnoj jedinici JKP „Komunalac“, prošle godine rekonstruisan deo vodovodne mreže u Ulicama Jožefa Pehana i Save Kovačevića. A zahvaljujući uređajima za praćenje potrošnje vode, pojedinim potrošačima sugerisali su da imaju neracionalnu potrošnju i uspeli  da spreče nekontrolisano oticanje vode.