„Komunalac“ oslobađa porodilje komunalnih usluga – Uručeni vaučeri

Danas su porodiljama u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas predstavnici JKP „Кomunalac“ uručili vaučere koji im omogućuju da na osnovu rođenja deteta tokom septembra, budu oslobođene nadoknade za komunalne usluge u istom mesecu.

„Akciju smo organizovali povodom Dana preduzeća, 01. septembra. Sve porodilje sa teritorije opštine Vrbas koje se porode u Opštoj bolnici biće oslobođene računa za naše usluge za ovaj mesec, s ciljem da pomognemo porodicama sa prinovama, koliko god naš poklon bio skroman, ali i s ciljem da promovišemo naše Porodilište. Ovo je i poziv građankama opštine Vrbas da svoju trudnoću i porođaj prate i obave u našoj bolnici, jer u njoj postoje svi uslovi za tako nešto. Akcija je naišla na pozitivan odjek sa svih strana, zbog čega razmišljamo da postane tradicionalna i da je ponovimo i nekim drugim povodima“, rekao je Adamović.

Akcija se odnosi na porodilje sa teritorije opštine Vrbas koje se odluče da potomstvo na svet donesu u Porodilištu Opšte bolnice. Uz bukete cveća, vaučere je porodiljama kojih je do danas ukupno 20, uručio Siniša Adamović, direktor JКP "Кomunalac".

„Važno je da žene osete da su podržane od strane društva i da neće biti prepuštene i zapostavljene. Veliki broj porodilja sa teritorije opštine Vrbas porodi se u Opštoj bolnici, stvari se pomeraju na bolje i u ovom trenutku imamo veći broj porođaja nego u prethodnoj godini. Pokazatelju su ohrabrujući i radujemo se da što više žena dođe na porođaj u našu ustanovu, u kojoj imamo sve neophodne uslove“, rekao je dr Radašin Milović, ginekolog u Porodilištu OBV.