Dan Nacionalnog savjeta Crnogorske nacionalne zajednice

Dan Nacionalnog savjeta Crnogorske nacionalne zajednice obeležen je u vrbaskom Bioskopu „Jugoslavija“. „Dan Nacionalnog savjeta je i dan svih pripadnika  crnogorske nacionalne zajednice u Srbiji“, rekao je Miodrag Kankaraš, generalni konzul CG u Srbiji, dodajući da je rad drugog saziva Nacionalnog savjeta Crnogorske nacionalne zajednice pred velikim izazovima.

Domaćin svečanosti, koja je okupila zvaničnike, pripadnike Crnogosrke nacionane zajednice i mnogobrojne građane pozdravio je Ljubiša Simović, predsednik privremenog organa NS. On je podsetio da je NS formiran prvi put pre četiri godine i da su upravo tu izbori  za koje vlada veliko interesovanje koji  će rezultirati formiranjem novog NS. On je tom prilikom uručio prigodne poklone, zahvaljujući se na dobroj saradnji, predstavnicima opština Vrbas i Mali Iđoš,  Kulturnom centru Vrbas, kao i OŠ „P. P. Njegoš“, čiji su učenici bili izvođači , kao  i A.P. „Vladimir Popović“, kulturnog programa.

Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas zahvaljujući se na poklonu podsetio je da u ovoj opštini ima preko 7000 Crnogoraca, ali i 26 nacija, što smatra njenim bogatstvom, nadajući se još boljoj saradnji novog NS i lokalne samouprave u predstojećem periodu.