SSŠ „4. juli“ – Dani kulture stranih jezika uoči Dana škole

U okviru proslave Dana škole, koji se tradicionalno obeležava 8. novembra na Mitrovdan, Srednja stručna škola „4. juli“ organizuje manifestaciju „Dani kulture stranih jezika“ u čemu zajednički učestvuju đaci i nastavnici.

„Cilj ove manifestacije je promovisanje kulture stranih jezika na jedan interesantan i poseban način, koji će podjednako motivisati đake, profesore i roditelje, da kroz jednu zanimljivu saradnju, život unutar škole učine lepšim i zanimljivijim“, istakla je direktorica škole Anica Gračanin.

Ova nedelja biće u znaku engleske, ruske i nemačke baštine. Đaci  zajedno sa svojim profesorima organizuju za sve prisutne izložbe suvenira, tradicionalnih jela, slika, a sve je propraćeno adekvatnom muzikom. U ponedeljak su prisutni imali priliku da probaju ruske „žavoronki“, kao i originalni ruski čaj iz samovara. Takođe su mogli da vide originalnu kozačku kapu, ruske rublje i tradicionalni instrument – balalajku. Danas i sutra škola će biti u znaku engleske i nemačke kuhinje, jer zbornica  škole postaje mesto engleske čajanke i carstvo nemačkih štrudli.