Vrbas domaćin mladima u sklopu projekta „Lepota različitosti“

Danas je projekat u koji je uključena Srednja stručna škola  “4. juli“ iz Vrbasa ušao u novu fazu realizacije posetom predstavnika druga dva partnera iz projekta, iz BIH i Crne Gore, Vrbasu. Pored SSŠ „4. juli”, koja je nosilac projekta, u realizaciji učestvuju i Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza” i JU Srednja stručna škola iz Berana, čiji su predstavnici danas bili gosti kod predsednika opštine Vrbas.

„Ovo je lep primer prekogranične saradnje koje su ostvarile škole. Vrbas kao multietička sredina ume da sprovede ovakav projekat, možemo svima da pokažemo kako se ostvaruje skladan suživot etničkih zajednica, što predstavlja jedno od najvećih bogatstava grada. Potrudićemo se da mladim gostima iz Berana i Sarajeva predstavimo naš grad u najlepšem svetlu, kako bi iz njega poneli najlepše uspomene“, rekao je Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.

Projekat interkulturalnog dijaloga ostvaruje se pod okriljem Kancelarije za saradnju mladih (RYCO). O očekivanjima od posete Vrbasu nešto više je rekao Mehdija Adrović, menadžer SSŠ iz Berana.

„Raduje nas poseta ravnoj Vojvodini i prvi put sam ovde, a toliko toga sam čuo lepog o njoj. Već od jutros počinju da oživljavaju mnogi utisci koje sam do sada sticao iz priča i nadam se će tako biti tokom celog boravka u Vrbasu. Istovremeno, utisci koje su mladi Vrbašani poneli iz našeg grada, Berana, kao i iz Sarajeva, bili su veoma lepi, pa se nadam da će i naši biti takvi. Uveren sam u dobro domaćinstvo Vrbasa“, rekao je Adrović.