Marko Vasiljević, Vrbašanin u nacionalnom filmskom projektu

Glavna uloga u jednom od najozbiljnijih projekata domaće kinematografije u ovoj godini, povrena je mladom glumcu, Vrbašaninu Marku VasiljevićuRadi se o filmu “Zaspanka za vojnike” u režiji Predraga Antonijevića, koji obrađuje temu o epopeji u Velikom ratu. Vasiljević je pre tačno godinu dana dao intervju za Bačka Press i Oko Nas i evo šta je tada rekao:

“Tumačim lik Stevana Jakovljevića, profesora biologije i učesnika Prvog svetskog rata koji posle 15 godina dolazi na otvaranje spomen-kosturnice u selu gde je bio sa svojom baterijom. Tu susreće svog komadanta i zajedno evociraju uspomene na ratno vreme”, kaže Marko Vasiljević.


Sa snimanja filma "Zaspanka za vojnike"

Vrbašani se Marka sigurno sećaju kao tumača glavne uloge u pozorišnoj predstavi “Tramvaj zvani želja” koja se prošle godine u par navrata igrala u Vrbasu i punila bioskopsku salu. U podeli uloga bile su zastupljene i druge njegove kolege sa novosadske Akademije umetnosti, koju je Vasiljević završio u klasi profesorke Jasne Đuričić. Igrao je i u nekoliko kratkometražnih filmskih ostvarenja, a prisustvo u filmu “Zaspanka za vojnike” definitivno mu je najveći profesionalni uspeh.

“Mislim da je tom uspehu najviše doprinelo to što sam se preselio u Beograd. Nakon toga, počeo sam da dobijam pozive za kastinge. Tako sam dobio ovu ulogu. Imao sam tri ili četiri kruga do konačnog odabira. Ovo je za mene veliki uspeh, presrećan sam jer sam relativno rano dobio priliku da igram glavnu ulogu u ovako velikom filmu”, smatra Vasiljević.


Iz predstave "Tramvaj zvani želja"

Razlika u odnosu na ranije projekte koje je radio, ogleda se u tome što se kratki filmovi obično snimaju nedelju dana, ovo snimanje će trajati tri meseca, a mnogo je veća i glumačka odgovornost.

“Ovaj film će svakako biti medijski ispraćen i sigurno da može mnogo toga da promeni. Zato se trudim se da svaki dan budem koncetrisan i prisutan na setu, da svoj deo zadatka uradim što bolje. Na meni je da se nadam da će na kraju od svega ispasti dobar film”, poručuje ovaj mladi glumac.