Ove sedmice akcija preventivnih pregleda u Urološkoj ambulanti OBV

Prema preporuci Ministarstva zdravlja,kao i u druge zdravstvene ustanove širom Srbije, i Opšta bolnica Vrbas organizuje akciju preventivnih pregleda od 19. do 23. novembra. Od ponedeljaka do petka u Opštoj bolnici Vrbas sprovodi se akcija preventivnih pregleda u Urološkoj ambulanti.

„Tokom novembra u brojnim zemljama se praktikuje akcija ‘Movembar’ i koja ima za cilj povećanje medicinske posvećenosti muške populacije. Akcija se organizuje prevashodno u kontekstu ranog prepoznavanja i lečenja raka prostate i testisa. Opšta bolnica Vrbas organizuje akciju preventivnih pregleda od 19. do 23. novembra, od ponedeljaka do petka.

U cilju efikasnije organizacije, počev od 20. novembra vršiće se zakazivanje, od 08.00 do 10.00 časova, na broj 021/7954-549 – Urološka ambulanta. 

Za stariju populaciju (45 i više godina) vršiće se rektal tuše pregled nakon kojeg će se, prema potrebi vršiti PSA analiza. Za mlađu populaciju (do 45 godina) vršiće se palpatorni pregled testisa i, prema potrebi, biće indikovan ultrazvučni pregled“, saopšteno je iz Opšte bolnice Vrbas.