Mesne zajednice Prokosovići i Kucura obnavljaju saradnju

Predstavnici opštine Vrbas i Mesne zajednice Kucura bili  su u uzvratnoj poseti opštini Lukavac i Mesnoj zajednici Prokosovići u Tuzlanskom kantonu u Bosni i Hercegovini.  Odnosi mesnih zajednica i opština su bili uspostavljeni u bivšoj zajedničkoj državi, davne 1978. godine.

„Čim se pojavila mogućnost da ove odnose obnovimo, saglasili smo se i posetili Vrbas i Кucuru, a sada smo dočekali i da ugostimo prijatelje iz ovih mesta. Prilikom posete opštini Vrbas uverili smo se da naši odnosi nisu narušeni dugogodišnjom pauzom i mesne zajednice Prokosovići i Кucura ponovo su potpisale ugovor o saradnji. Sličan ugovor obnoviće i Lukavac i Vrbas, jer je i on postojao, tačnije u njemu je bio i grad Nikšić, ali želimo da ga ponovo formaliziramo, sadržajno obogatimo i krenemo u realizaciju“, rekao je dr Edin Delić, načelnik opštine Lukavac.

Kucuru i Prokosoviće spojila je 1978. godine emisija "Znanje imanje". Ugovor o novouspostavljenoj saradnji dve mesne zajednice potpisali su Željko Bjelan, predsednik Saveta MZ Кucura, i Nedim Omerdić, predsednik MZ Prokosovići.

„Trenutno definišemo oblasti u kojima možemo sarađivati i zainteresovani smo za mnoge, a najvažnije je da ta saradnja donese neku korist i zadovoljstvo građanima obe opštine. Nadam se da će sporazum obnoviti i uspostaviti saradnju i oblasti kulture, turizma, sporta, zašto da ne i privrede, kao i da će ta saradnja ići uzlaznom putanjom. Želim da potvrdimo dobre veze koje su bile prekinute iz razloga na koje mi nismo mogli uticati, ali sada možemo pomoći da se prijateljski odnosi ponovo grade. Za to postoji dobra volja“, rekao je  prilikom posete Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.