Dani mimoze u Vrbasu – Miris mediterana

Karavan Praznika mimoze koji  traje već  50 godina stigao je danas u Vrbas. Predstavnici opštine Hreceg Novi i mažoretkinje koje predvode ovaj karavan juče su bili u Beču, a već danas u centru Vrbasa. Karavan je dosada prošao kroz mnoge gradove, a centralna manifestacija biće održana 2. februara u Herceg Novom. U centru Vrbasa danas se širio miris Mediterana i Jadrana, uz paradu mažoretkinja, orkestra i maskiranih učesnika, okupljeni građani dobili su na poklon grančice mimoza.

Paradi koja je održana u centru Vrbasa tačno u podne, prethodio je zvanični prijem u opštini Vrbas. Zajedno sa saradnicima, predsednik opštine Vrbas Milan Glušac ugostio je delegaciju iz Herceg Novog, predsednika opštine Stevana Katića, potpredsednika Miloša Konjevića, Stefana Vukićevića odbornika u SO, kao i predstavnike Turističke organizacije Herceg Novog.

„Zadovoljstvo mi je što smo domaćini predstavnicima bratskog grada Herceg Novog. Ovim danas učvršćujemo našu dobru saradnju koja traje četvrt veka. Svaka uzajamna poseta je korak više u razvijanju naših dobrih odnosa i ostvarivanja novih vidova saradnje. Vrbas će se ove godine  predstaviti sa svim svojim potencijalima na Danima mimoze u Herceg Novom“, rekao je Glušac.

Zahvaljujući se na gostoprimstvu, predsednik opštine Herceg Novi  Stevan Katić, pozvao je sve građane da dođu na jubilarnu manifestaciju – Dani mimoze, koja će u februaru biti održana u Herceg Novom. „Naš karavan je prvi put u Vrbasu, a nadam se da ćemo narednih godina dolaziti. Mimoze su simbol našeg grada, a mi ćemo duh Jadrana pokušati da prenesemo Vrbašanima. Ove godine manifestacija 50 po redu traje 50 dana, tako da će svi posetioci imati priliku da uživaju u raznim programima“, rekao je Katić.