Humanitarana akcija SSŠ „4. juli“ – Prikupljanje polovne garderobe

Tokom januara učenici Srednje stručne škole „4. juli”, uključeni u projekat „Lepota različitosti”, realizovali su humanitarnu akciju prikupljanja polovne garderobe i obuće.  Garderobu su nakon prikupljanja volonteri razvrstali, a zatim je donirana Crvenom krstu.

„Akciji su se pridružili ostali učenici i zaposleni u školi. Prikupljena odeća i obuća će biti prosleđena korisnicima usluga organizacije Crveni krst na teritoriji opštine Vrbas. U okviru ove humanitarne aktivnosti, sekretar organizacije Crveni krst u Vrbasu, Tatjana Gluščević je  učesnicima projekta „Lepota različitosti” i predstavnicima Učeničkog parlamenta SSŠ „4. juli” prezentovala rad organizacije Crveni krst i mogućnosti volontiranje u akcijama organizacije“, saopštili su u ovoj školi. 

Prethodnih osam meseci  Srednja stručna škola „4. juli” Vrbas realizovala je projekat „Lepota različitosti” koji je finansiran od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih – RYCO. Regionalna kancelarija za saradnju mladih je međunarodna organizacija osnovana od strane vlada Zapadnog Balkana u cilju promocije duha pomirenja i saradnje između mladih u regionu kroz programe omladinskih razmena, a ovoj školi partneri u projektu su bili JU Srednja stručna škola iz Berana i Udruženje „Oaza” iz Sarajeva.