U Vrbasu sinoć održan prvi protest “Jedan od pet miliona”

Prvi protest “Jedan od pet miliona” pod parolom “Vratimo Vrbas Vrbašanima” održan je sinoć u Vrbasu. Više stotina građana okupilo se na platou ispred CFK “Drago Jovović”, gde su im se obratili  Ljubiša Simić, predstavnik zaposlenih u Javnom preduzeću “Pošte Srbije”, i Slavica Šestović, direktorka OŠ “Bratstvo jedinstvo”.  

“Neću da ćutim, ne mogu, niti želim da ćutim i nemam prava da ćutim o nepravdi, o ugašenim slobodama, o paradi sile. Nemam prava da ćutim ni kao građanka koja voli svoj grad i svoju državu, nemam prava da ćutim zbog moje dece. Nemam prava da ćutim zbog posla kojim se bavim. Moja je obaveza da učim slobodnomisleće naraštaje. Moja je obaveza da učim decu pravdi, jednakosti, demokratiji”, rekla je Slavica Šestović i zatražila ostavke rukovodstva lokalne samouprave.

Nakon toga okupljeni  građani uputili su se protestnom šetnjom  ka centru. Inače, ovaj protest  najavljen je na  Fejsbuku, a kako se navodi u pozivu za građane, iza okupljanja ne stoje političke stranke, a protest u Vrbasu putem svojih Fejsbuk naloga podržala je većina opozicionih stranaka.