JKP Komunalac „prvi komšija“ u projektu Gradskog muzeja

Ekološke radionice za đake prvih razreda i projekcija filma „Voda je život“, predavanja o nazivima ulica i značajnijim građevinama,  reportaža o počecima vodosnabdevanja u opštini Vrbas i drugi programi biće tokom februara održani u Gradskom muzeju Vrbasa, zahvaljući saradnji koju je ova ustanova sklopila sa JKP „Komunalc“. Komunalno preduzeće i Kulturni centar Vrbasa, u čijem sastavu funkcioniše Gradski muzej, potpisali su Sporazum o saradnji u sklopu akcije „Pozovi komšiju u Muzej“, koja je pokrenuta pred desetak dana.

„Javno komunalno preduzeće i Gradski muzej zvaničnu saradnju započeli su krajem prošle godine, u toku izrade dokumentarne reportaže pd nazivom ‘Od Crne bare do danas’, koja se bavila vodosnabdevanjem na području vrbaske opštine. Delatnosti javnog preduzeća i ove ustanove međusobno se prožimaju i prepliću, te su došli na ideju da sklope Sporazum o saradnji kako bi i u budućnosti stvarali zajedničke projekte i nastupali na konkursima iz domena svojih delatnosti, a koje su od obostranog interesa“, saopšteno je kz „Кomunalca“.

Zaposleni u Muzeju upoznali su komšije sa svojim radom kroz razgovor i prvi broj muzejskih novina, nakon čega su obišli stalnu postavku. Poseta i potpisivanje Sporazuma početak su zajedničkih aktivnosti zahvaljujući kojima će obe strane  približiti svoje delatnosti različitim ciljnim grupama.