Vandali uništili deo krova na objektu MNRO „Kućica“ u Vrbasu

Skrnavljenje i urušavanje krova objekta „Kućica“ u Vrbasu (ne)delo je nepoznatih počinilaca, koje su večeras  oko 17 sati primetili zaposlenii članovi Udruženja MNRO „Kućica“ u Vrbasu, koji su  upravo došli  u svoj objekat. Večeras su imali u planu da urade radionicu posvećenu Danu zaljubljenih i svojim štićenicima, međutim, prilikom ulaska u objekat zatekli su oko „Kućice“ rusvaj i gomilu polomljenih i srušenih crepova sa krova.

„Srušena je  jedna trećina krova i lepo se vidi da su bacane cigle na krov kako bi se uništio i provalio krov. Primetili smo urušeni krov oko 17 sati večeras jer se okupljamo oko naših aktivnosti – radionica, odmah smo pozvali i policiju koja je brzo izašla na teren i obavila uviđaj- slikala i pregledala prostor oko objekata kao i sam objekat“, kaže Aleksandra Bajić, predsednica ovog vrbaskog Udruženja.

Osim Aleksandre, vidno su bile uznemirene i njene koleginice koje joj pomažu u ovom poslu, koji se verovatno ne može platiti nikakvim parama, jer one su polaznicima i članovima Udruženja „prozor u svet“. Osim toga što je ovaj objekat, koji je u vlasništvu opštine, veoma mali i neuslovan za posao kojim se bave ovi humani ljudi, samo su nedostajali ti neki, sasvim sigurno neljudi, koji su vandalskim činom ugrozili još više objekat i uslove rada u istom. Na potezu su istražni organi, a ostaje nada da će počinioci biti pronađeni i adekvatno kažnjeni.