Nastavljaju se „Karneksove“ donacije Banci hrane

Kompanija Carnex redovno donira svoje proizvode Banci hrane i podržava rad ove neprofitne organizacije čije su aktivnosti usmerene na smanjenje siromaštva, gladi i rasipanja hrane. Poslednjom donacijom osigurano je novih 1,5 tona hrane, čija je vrednost 10.000 evra. Samo u poslednje dve godine, Carnex je donirao ukupno oko 18 tona svojih prozvoda, u vrednosti oko 90.000 evra, i time je obezbedio bar jedan obrok za više od 190.000 ljudi.

»Zahvalni smo kompaniji Carnex sa kojom odavno imamo saradnju, jer prepoznaje značaj jednog ovako humanog projekta i daje svoj doprinos“, izjavila je prilikom uručenja donacije Radmila Ivetić, predsednica Banke. 

Lider u mesnoj industriji čija je tradicija duga 60 godina, ima isto tako i dugu tradiciju doniranja. »Odgovorno poslovanje i pomoć zajednici jesu naše osnovne orijentacije i vrednosti. Solidarnost, briga prema drugima i okruženju motivišu nas da svojim primerom ukažemo na važnost rešavanja problema u društvu. Kao lideri u mesnoj industriji imamo moralnu obavezu da doprinesemo unapređenju lokalnih zajednica, i da svojim primerom pozovemo i druge kompanije da se uključe u konkretne aktivnosti kao što je donacija Banci hrane,« poručuju iz Carnexa.

U Vrbasu je nedavno otvorena najsavremenija operaciona sala za carski rez, za koju je kompanija Carnex dala donaciju od 70.000 evra za opremu i radove, u znaku obeležavanja šest decenija poslovanja. Za Carnex je već tradicija da pomaže zdravstvu, jer je za svoj jubilarni 50. rođendan donirao istoj bolnici reanimobil, koji je neophodan za brzu intervenciju i reanimaciju bolesnika na terenu.