„Otvoreni parlament“ u centru grada

Za vreme trajnja redovne XVIII po redu sednice SO Vrbas, juče oko podne, u centru grada ispred zgrade opštine, opozicioni odbornici  grupe „Oslobodimo Vrbas-Lokalna alternativa“organizovali su  „Otvoreni parlament“.  Bilo je to drugo zasedanje „Otvorenog parlamenta“ u centru Vrbasa, jer opozicioni odbornici već dva puta za redom ne prisustvuju redovnom zasedanju lokalnog parlamenta.

Prvi govornik koji  se obratio građanima, bio je Goran Roganović, zamenik predsednike Odborničke grupe „Oslobodimo Vrbas – Lokalna alternativa“. Za razliku od prvog „Otvorenog parlamenta“, gde je Roganović govorio o kvalitetu i cenama usluga grejanja i vode koje se pružaju građanima, ovoga puta posvetio je izlaganje neisplaćenim putnim troškovima prosvetnim radnicima. Govorio je i opozicioni odbornik Mario Mažar, podsećajući  na preduzeća koja su ugašena u gradu, ističući loš finansijski položaj „Vrbas- gasa“ i za to optužujući vlast. Kritike na račun vlasti izneli su i opozicioni odbornici Dragan Stijepović i Milan Stanimirović.

Istovremeno, tokom redovnog zasedanja lokalnog parlamenta, odbornici vladajuće koalicije kao i opštinsko rukovodstvo, za govornicom su optuživali prethodnu vlast za loše finansijsko stanje u kojem se opština nalazila dok su je oni vodili.